Bokens Dag

En kväll fullspäckad med litteratur och tankeväckande möten. Under kvällen kommer fem författare och konstnärer att berätta om sina senaste verk – det är allt från historiska biografier till samtidsskildringar.

SvD Bokens Dag

SvD:s Bokens dag 2017, 13 november

 

En kväll tillägnad litteraturen

Välkommen till SvD:s Bokens Dag 2017! En kväll fullspäckad med litteratur och tankeväckande möten. Under kvällen kommer fem författare och konstnärer att berätta om sina senaste verk – det är allt från historiska biografier till samtidsskildringar. Konferencier för kvällen är SvD:s kulturchef Lisa Irenius och biträdande kulturchef Anders Q Björkman.

I år har vi också glädjen att presentera en bok författad av inga mindre än Svenska Dagbladets läsare. I boken ”Jag minns”, med historikern Peter Englund och SvD:s litteraturredaktör Madelaine Levy som redaktörer, samlas ett urval minnen från det uppskattade projektet där läsare har delat med sig av sina hågkomster.

Utöver detta kommer Svenska Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius att dela ut SvD:s lilla litteraturpris. Dessutom kommer 2017 års mottagare av SvD:s anrika litteraturpris att tillkännages under kvällen.

Välkommen till en helkväll tillägnad litteraturen!

Arragemanget går av staplen måndag den 13 november 2017 på Oscarsteatern i Stockholm kl. 18:30-21:30 (ink. paus)
Biljettpris 275 kr/person

Medverkande författare:

Sigrid Combüchen berättar om den nya romanen ”Sidonie & Nathalie – från Limhamn till Lofoten”, en bok om två unga kvinnors flykt från krigets Tyskland.

Dick Harrison, professor i historia, pratar om sin senaste bok ”Jag har ingen vilja till makt”, ett unikt och närgånget porträtt av Tage Erlander.

Jens Lapidus ger oss inblick i ”Top Dogg”, den tredje och sista delen i hans uppmärksammade thrillerserie som började med ”VIP–rummet”.

Lars Lerin berättar om boken ”Och fågeln flög fritt för att uppsöka sin bur” – ett konstnärligt och litterärt möte mellan akvarellkonstnären Lerin och Carl Larsson.

Isabelle Ståhl pratar om sin debutroman ”Just nu är jag här”, en samtidsskildring som har beskrivits som ”vår tids Jack”.

Biljetter säljs via Oscarsteaterns biljettbokning på tel: 08-562 892 00 och www.showtic.se.

Det går också bra att köpa biljetterna i Oscarsteaterns biljettkassa, Kungsgatan 63 i Stockholm, öppet: mån–fre 11-18.00.

Arrangör: Svenska Dagbladet

BOKA HÄR

Gå med i vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad och få exklusiva inbjudningar till förhandsvisningar, premiärer och mycket mer.

Klicka här & gå med Stäng
Vilka nyhetsbrev vill du ha?
Stäng
Tack för
din intresse