Restriktioner om Allmänna sammankomster pga Corona

Läs mer om vårens inställda föreställningar, om hur vi valt att kompensera våra kunder och om varför vi inte återbetalar biljetterna.

Restriktioner om Allmänna Sammankomster som påverkar Oscarsteatern

FRAMFLYTTADE FÖRESTÄLLNINGAR TILL HÖSTEN 2021 pga Corona

 

Sedan söndagen den 29 mars 2020 står stor del av kultursverige och liveunderhållningen still sedan antalet deltagare i allmänna sammankomster i Sverige begränsats, allt beroende på Corona-virusets framfart i världen. Premiären av Rain Man har redan fått skjutas på en gång, men på grund av de fortsatt rådande restriktionerna och de osäkra omständigheterna i samband med Coronapandemin har den nu fått flyttas än en gång till hösten 2021 med det nya premiärdatumet 10 september 2021.

Varje enskild berörd gäst med biljetter eller med ett innestående presentkort till Rain Man ska den 14 oktober ha blivit kontaktad på den mailadress som angivits vid bokning (det mailet kan ni läsa här). Som kompensation erbjuder vi ett presentkort som skickades ut under vecka 43 med giltighetstid till 31 december 2021. De gäster som ännu inte löst in det presentkort de fått sen tidigare, får samma förlängda giltighetsdatum på redan utskickat presentkort.

Har du några funderingar eller undringar gällande flytten så hittar du de flesta svaren här nedan. Har du några ytterligare frågor så ber vi dig maila hej@oscarsteatern.se men vi ber om överseende om det tar lång tid för oss att svara just nu.

Har du bokat dina biljetter via ett resebolag, bussbolag eller via andrahands-försäljare (Viagogo, Oneway ticket etc) så ber vi dig att kontakta dem.

Biljetterna till höstens föreställningar släpptes till alla presentkortsinnehavare den 28 okt och till allmänheten 4 november. BOKA HÄR!

Frågor & Svar

Här nedan hoppas vi du hittar svar på alla dina frågor om vår flytt av Rain Man till hösten 2021!

Vad händer med min nuvarande biljett?

Du kommer att få ett presentkort på hela köpets summa skickat till den angivna e-posten du använde dig av när du köpte dina biljetter. När bokningen öppnat för höstsäsongen 2021 så kan du använda det för att boka nya biljetter. Har du köpt dina biljetter via ett annat bolag än Tickster, Showtic eller direkt på teatern, så behöver du kontakta det bolaget.

Har du ett ännu inte nyttjat presentkort så förlängs giltighetstiden på detta automatiskt till 31 dec 2021.

Skulle du sett en föreställning 12-14 mars 2020 och fått kompensationsbiljetter till Rain Man kommer du denna gång få ett presentkort istället. (Gäller ej Häxorna i Eastwick som även denna gång kommer bokas om till kompensationsbiljetter).

Blir jag automatiskt ombokad till nytt datum?

Nej, du får ett presentkort på samma värde du hade köpt biljetter för, och behöver själv boka dina nya biljetter. Detta för att det ska bli så flexibelt som möjligt för dig att själv välja nytt föreställningsdatum.

När kan jag boka ny biljett till Rain Man?

Biljetterna är redan släppta här på Showtic till höstsäsongen 2021.

Vad kommer presentkortet gälla för?

Presentkortet kommer gälla för de föreställningar Vicky Nöjesproduktion och 2Entertain producerar på Oscarsteatern (Rain Man höstsäsongen 2021) eller China Teatern (Saturday Night Fever höstsäsongen 2021) samt repertoaren vårsäsongen 2022. Biljetter till vårsäsongen brukar vanligtvis släppas i oktober.

Hur länge är presentkortet giltigt?

Det är giltigt t.o.m. 31 december 2021. Det betyder att ditt köp av nya biljetter måste ske innan dess, men själva teaterbesöket kan också genomföras efter utgångsdatumet så länge biljetterna köpts innan utgångsdatumet. Presentkortets giltighet kan inte förlängas.

Kan man få återbetalning av biljetterna istället för presentkort?

Nej, tyvärr har vi ingen möjlighet att återbetala biljetterna utan erbjuder ombokning eller presentkort som kompensation.

Jag har köpt till av- och ombokningsskydd på mina biljetter. Vad händer med detta?

Beloppet för av- och ombokningsskyddet kommer även det att överföras till det nya presentkortet, så att du kan köpa ett nytt sådant tillägg ihop med dina framtida biljetter. Reglerna kring dessa skydd är att pengarna vid avbokning återbetalas till samma betalmedel de köptes med, dvs i ditt fall ett presentkort. Detta gör det verkningslöst att nyttja skyddet nu eftersom ni ändå får kompensation i form av presentkort.

Om du köpt biljetter kontant/med bankkort till vårens föreställningar kan du använda ditt avbokningsskydd fram till 30 dagar innan föreställningen skulle ägt rum och få pengarna återbetalade.

Får jag tillbaka pengarna för min middagsmeny eller tillvalsprodukt jag köpt, tex garderob?

Värdet på garderob, programblad, middagsmeny och liknande kommer läggas in på presentkortet tillsammans med biljettsumman. På det sättet kan du enkelt köpa precis samma biljett/menybiljett/tillvalsprodukt till nästa års föreställningar och få just den upplevelse du önskade dig av oss, bara lite längre fram i tiden! Har du bokar restaurangbesöket separat kommer det betalas ut på ett eget presentkort under november månad.

Hur gör jag med mina utgifter för hotell och resa?

Du behöver kontakta ditt hotell/din researrangör och höra vad de har för ombokningsregler och hur du kan få hjälp att boka om till hösten 2021.

Vem ska jag kontakta för synpunkter och övriga frågor angående de flyttade föreställningarna?

Maila oss på hej@oscarsteatern.se Vi vill förvarna om att vi har stor belastning just nu och därför kan det dröja innan vi kan svara på ditt brev men vi gör vårt yttersta för att svara på din fråga så snart vi kan.

Jag har inte fått mitt presentkort?

Om det än idag inte kommit något presentkort, kolla först gärna din skräppost (det skickades ut i månadsskiftet okt/nov). Om det inte hamnat där kontakta oss på info@showtic.se så skickar vi ut det på nytt. Om du fick ett presentkort i våras kommer inget nytt skickas ut utan giltigheten på detta blir automtiskt förlängd till 31 dec 2021.

Gå med i vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad och få exklusiva inbjudningar till förhandsvisningar, premiärer och mycket mer.

Klicka här & gå med Stäng
Vilka nyhetsbrev vill du ha?
Stäng
Tack för
din intresse