Rain Man på Oscarsteatern

Robert Gustafsson och Jonas Karlsson är tillbaka i publiksuccén RAIN MAN, som spelade för utsålda hus på Rival i Stockholm 2013. Föreställningen är baserad på den Oscarsbelönade filmen från 1988 och feelgood-föreställningen ges hösten 2021 på Oscarsteatern.

VICKY NÖJESPRODUKTION & 2ENTERTAIN PRESENTERAR

RAIN MAN PREMIÄR 8 oktober

BOKA HÖSTENS BILJETTER TILL RAIN MAN HÄR

Publikmagneten RAIN MAN blev utsåld till sista biljett när den spelades 2013 och nu liksom då trollbinder Robert Gustafsson och Jonas Karlsson publiken i rollerna som bröderna Babbitt i denna hjärtevärmande historia. De backas på Oscarsteatern upp av en helt ny och lysande ensemble bestående av Sofia Ledarp, Gustav Levin, Therésè Andersson Lewis, Ulf Eklund och Polly Kisch som alla tar oss med på en generös tidsresa direkt in i 80-talet. Premiär för feelgood-föreställningen Rain man 8 oktober.

(Framflyttad premiär av Rain man från 10 september 2020 till 8 oktober 2021 på grund av restriktioner kring allmänna sammankomster. Läs mer HÄR)

Charlie Babbitt (Jonas Karlsson) är en samvetslös streber, en bilhandlare som är snabb i käften och ständigt på jakt efter pengar. Han har under hela sitt vuxna liv hankat sig fram under mer eller mindre tveksamma omständigheter. När han nås av beskedet att hans förmögne far avlidit ser han en chans att komma ur sin skuldfälla. Glädjen blir dock kortvarig när han får veta att fadern testamenterat alla sina pengar till en för Charlie okänd bror, Raymond Babbitt (Robert Gustafsson).

Brodern, som står under en förvaltare, bor på ett behandlingshem och är autistisk. Hans vardag består av strikta rutiner och ritualer då han är livrädd för alla förändringar och det som är nytt. Raymond besitter, som vissa med autism, savant-egenskaper dvs hans hjärna bearbetar information som en kraftfull dator. Charlies iver att komma över pengarna gör att han rövar bort brodern och tar med honom på en resa till Las Vegas där han tänker dra nytta av Raymonds särskilda egenskaper och länsa kassorna på Casinon.

Under resans gång lär Charlie känna sin bror mer och mer, även om det blir både strapatsrikt och äventyrligt på många plan, växer sig kärleken stark dem emellan i denna FEELGOOD-föreställning.

Rekommenderas från 11 år.

Föreställningen Rain Man uppskattas bli ca 2 tim och 20 min  (inkl. paus)

 

Avbokningsförsäkring

Nytt för i år är att vi tillsammans med mySafety Försäkringar erbjuder dig en evenemangsförsäkring som ersätter biljettkostnaden för det evenemang du av någon anledning tvingas avstå ifrån. Exempelvis får du pengarna tillbaka om du eller någon i familjen blivit sjuk, tåget blir inställt eller om barnvakten inte dyker upp. Dessutom har Showtic valt att utöver försäkringen återbetala dig om regeringen inför restriktioner som på ett eller annat sätt begränsar gästkapaciteten av den aktuella föreställningen. Gäller i samband med köp av Evenemangsförsäkring. Försäkringen gäller fram till att evenemanget startar och pengarna återbetalas inom 48 timmar efter skadeanmälan.

Läs mer om försäkringen HÄR

 

LADDA NER PRESSRELEASE

LADDA NER MANÉRBILDER

Ensemble

Raymond Babbitt Robert Gustafsson
Charlie Babbitt Jonas Karlsson
Susan Sofia Ledarp
Dr. Vern Bruener Gustav Levin
Golddiggern Gladys/Polis Thérèse Andersson Lewis
Lucy/Servitris/Croupier Polly Kisch
John Mooney/Dr Marston Ulf Eklund

Kreativt Team

Regi: Emma Bucht
Scenografi: Maria Sohlman
Kostym: Clara Ahlström
Mask/Peruk: David Julio
Ljusdesign: Ellen Ruge & Robert Hvenström
Ljuddesign: Oskar Johansson
Översättning och bearbetning: Martin Luuk
Producent: Johan von der Lancken
Exekutiv producent: Vicky von der Lancken
Medproducent Bosse Andersson
Fotograf: Mats Bäcker
Grafisk formgivning: Your Design/Therese Sandström
Bearbetad för scen Dan Gordon
Långfilmsmanus Barry Morrow & Ronald Bass
Förlag: Nordiska ApS

Pressbilder

Klicka här för att ladda hem alla pressbilder
Gå med i vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad och få exklusiva inbjudningar till förhandsvisningar, premiärer och mycket mer.

Klicka här & gå med Stäng
Vilka nyhetsbrev vill du ha?
Stäng
Tack för
din intresse