Om föreställningen

MARIA LUNDQVIST ÄR TILLBAKA MED SUCCÉFÖRESTÄLLNINGEN ”SHIRLEY VALENTINE”! Nu kommer ”Shirley Valentine”, i Maria Lundqvists geniala gestaltning tillbaka! Över 100 000 har redan fått njuta Shirley’s längtan, nu får fler möjligheten att älska hennes resa!

”När jag fick frågan om att spela Shirley igen blev jag genomlycklig och det började pirra i hela kroppen. Det är få roller jag gjort genom åren som tagit tag i mig så som Shirley gjort. Hon har knockat mig i både skratt och gråt men framför allt har hon fått mig att våga se mitt eget liv som något som mår bra av förändring. Jag älskar Shirleys längtan och hennes tragikomiska försök att våga vara älskandes i livet. För mig är ”Shirley Valentine” en resa i outsinlig skådespelarutmaning tillsammans med makalös njutning, säger Maria Lundqvist”

Shirley Valentine är en hjärtskärande komedi om att våga utmana sina rädslor och slänga sig ut i livet på nytt. När vi möter henne har hennes barn flyttat hemifrån, hon lever i ett kärlekslöst förhållande och som vanligt står hon ensam i sitt kök, lagandes mat, medan hon pratar med väggen. Livet blev inte riktigt som hon tänkt sig.

Plötsligt bjuder hennes väninna Jane med henne på en semesterresa till en grekisk paradisö. Skall hon våga packa sin väska? Skall hon våga trotsa sina rädslor och för första gången se världen, och sig själv, i ett helt nytt ljus?

Våren 2024, den 14-15 Maj, är Shirley Valentine tillbaka på Oscarsteatern för en av tidernas mest peppande och härliga feelgood-föreställningar. Ta med era vänner och familj till ”Shirley Valentine”, en gripande och underbart rolig pjäs, skriven av Willy Russel. Den flerfaldigt prisbelönta skådespelerskan Maria Lundqvist tar er varsamt och djärvt genom denna föreställning i rollen som Shirley Valentine, i en välkomponerad och snygg regi av Edward Af Sillén.

Recensioner: Maria Lundqvist glöder i Shirley Valentine! GP

Från första stund har Maria Lundqvist full publikkontakt och kammar hem applådkaskader. Dagens Nyheter

Maria Lundqvist gör en fenomenal soloföreställning. Folkbladet

Maria Lundqvist levererar ett magnifikt skådespeleri med en tajmning som skulle göra varje ståuppkomiker grön av avund. Kulturbloggen

Åskådaren behöver bara luta sig tillbaka och njuta. SvD

Det här luktar långkörare. Och lök. Aftonbladet 4 plus av 5 plus’

Kommande speltillfällen

2 planerade speltillfällen mellan 14 maj - 15 maj

Tisdag 14 maj, 19:00

Tisdag 14 maj, 19:00 • Oscarsteatern, Stockholm

från 80 kr / person

Onsdag 15 maj, 19:00

Onsdag 15 maj, 19:00 • Oscarsteatern, Stockholm

från 80 kr / person

Se alla speltillfällen arrow_forward

Inför besöket

Föreställningslängd

2 tim 45 min (inkl. 25 min paus)

Spelas

14 - 15 maj 2024

Genre

Komedi

Åldersgräns

Rekommenderas från 16 år

Pris

Från 80 kr

Om föreställningen

Späd- och småbarnspolicy

Med hänsyn till vår publik och vår ensemble, tillåter vi inga späd- och småbarn i salongen under föreställningen. Denna regel gäller även med hänsyn till späd- och småbarn för att skydda deras hörsel då det under föreställningen kan förekomma höga ljud. På grund av brandföreskrifter måste alla besökare, oavsett ålder, ha en egen biljett.